A fűtési időszakban a kandalló tüze, fénye, melege semmivel össze nem hasonlítható élményt nyújt számunkra. Ahogy melegszünk, és önfeledten beszélgetünk, érezzük, hogy valóban összehozza a családot. A fatüzelésnek számos pozitív hatása ismert, de ez csak abban az esetben igaz, ha jó minőségű tüzelőanyaggal gyújtunk be, mely a száraz, kemény tűzifa és semmi más! Sok esetben előfordulhat, hogy a rossz minőségű anyag vagy a tűzre dobott szemét miatt megy tönkre a készülék. Milyen előnyei vannak a fával történű tüzelésnek? Mostani blogbejegyzésünkben erre keressük a választ.


1. A fa megújuló energiaforrás

Megújuló, vagyis nem fog elfogyni. A megújuló energia azt jelenti, hogy nem csökkenti a Föld erőforrásait. A fában található energia napenergia, amelyet növekedése során a fa magában tárol. Ha fát éget, ez az energia felszabadul. Amíg a fákat ültetünk, a fa hője megújuló marad. Az üzemanyagok égés során szén-dioxidot bocsátanak ki, amely a globális felmelegedésért felelős üvegházhatású gáz. Az olyan fosszilis tüzelőanyagok égése, mint az olaj és a gáz, azt jelenti, hogy széndioxid a Föld mélyéből egyenesen a légkörbe kerül. A fa elégetése teljesen más kérdés, mert égéskor csak annyi CO₂-t bocsát ki, amennyit a növekvő fák újra magukba szívnak. Újrahasznosítják a CO₂-t, így a fa elégetésével csak otthonunkat melegítjük, bolygónkat nem.


2. A fa munkahelyeket teremt

Szeretné, hogy a pénze egy névtelen társasághoz, vagy akár külföldre kerüljön? Ha fát vásárol, akkor a pénze a kisvállalkozókhoz kerül. Ha fával tüzel, munkahelyeket teremt. A fűtési célú fa több ezer munkahelyet teremt az erdészetben, a közlekedésben és a kereskedelemben. A napenergia-, szél- és hőszivattyúktól eltérően, amelyek nagymértékben támaszkodnak az importált technológiára, a fa sok munkahelyet teremt a környezetében, főleg a vidéki területeken.


3. A fa támogatja az energiafüggetlenséget és növeli az "energiatudatosságot"

Bekapcsolja a fűtést, elfordítja a termosztátot, és nem kíváncsi rá, honnan származik a hő, hogyan jutott el önhöz, mennyibe kerül és milyen hatással van a környezetre. Ha a fatüzelést választja, akkor nem kell ezek miatt aggódnia!

Minél többet fűtünk fával, annál szívesebben csökkentjük a fogyasztását és házunkat megfelelően le is szigeteljük. A fatüzelés segít abban, hogy a teljes energiaellátási láncért felelősek legyünk a kezdetektől egészen a végéig. A fának köszönhetően meleget varázsolhatunk otthonunkban, még abban az esetben is, ha áramkimaradás van a környéken, fennakadások vannak az országban vagy a távoli országokban problémák adódnak (olaj, gáz). A fa elősegíti a függetlenségünket.


4. A fatüzelés sokkal "tisztább", mint korábban

Az 1980-as és 1990-es évek kandallói óránként általában 30-60 gramm szállóport bocsátanak ki. A legtöbb ma eladott fatüzelésű kandallónak kevesebb, mint 4,5 gramm / óra, a legjobbnak pedig kevesebb, mint 1,5 gramm / óra a szállópor kibocsátása! A kandalloaruhaz.hu-n kapható kandallóbetét és kályha nemcsak megfelel ezeknek a követelményeknek, hanem a fát is sokkal "tisztábban" égeti el.

Az egyik jelentős gazdasági és ökológiai előny, hogy a háznak csak a leginkább használt részeit fűtjük vele. Pince, padlás és egyéb helyiségek, amelyek nem igényelnek állandó fűtést, hűvösek maradhatnak. Ez lehetővé teszi a felesleges hőtermelést, és a fűtési költségek körülbelül 25% -ának megtakarítását.


5. A famegfizethető üzemanyag

A napenergiától vagy a geotermikus energiától eltérően a fafűtés mindenki számára elérhető, gazdasági helyzetétől függetlenül. Milliónyi támogatás jut azoknak a gazdagabb családoknak, akik drága napelemes rendszereket vagy hőszivattyúkat telepítenek. Ám a fa lehet az átlagos családok millióinak fő tüzelőanyaga. A mostani szabályozásoknak megfelelő fatüzelésű kandalló vagy kandallókályha, valamint a modern rendszerű kémény sokkal olcsóbb, mint a tartozékokkal ellátott hőszivattyú vagy a napelem készlet.

A fa a legolcsóbb fűtőanyag. Attól fél, hogy nem talál helyet a tűzifa tárolására? A napon jól kiszárított tűzifát tárolhatja az udvaron, de már akár a lakásban is! Használja a fából felszabaduló hőt, és takarítsa meg a fűtési számlák borsos árának nagy részét.

A kandalló aranysárgán lobogó lángja felbecsülhetetlen örömforrás, nehéz a leghatékonyabb napkollektorokkal és hőszivattyúkkal pótolni.


Bízunk benne, hogy segítségére voltunk, és sikerült bemutatnunk a fatüzelés előnyeit Amennyiben egyéb kandalló kiegészítő, tisztító termékekre kíváncsi, nézzen körül honlapunkon, rendeljen webáruházunkon keresztül. Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon feltenni. Keressen minket elérhetőségeink bármelyikén.